Reasoning Aptitude Verbal GK Quiz
Need a Website Or Web Application Contact : +91 9437911966 (Whatsapp) Note: Paid Service

Number Series Question with answer

11) 11, 11.5, 13, 15.5, 19, 23.5,______

a) 29.5

b) 29

c) 30

d) 30.5


Answer:b) 29

Explanation:Here the difference between the number 0.5, 1.5, 2.5, 3.5, 4.5. So the answer is 23.5+5.5=29.


12)Look at this series: 1.5, 2.3, 3.1, 3.9, ... What number should come next ?

a) 4.2

b) 4.1

c) 4.7

d) 5.1


Answer:d)5.1

Explanation:Here the example in simple addition series, each number increases by 0.8. So the answer is 4.7.


13) 53,8,51,6,47,11,49,13,12, ______

a) 11

b) 3

c) 4

d) 6


Answer:b) 3

Explanation:Here the pattern to get next number is 5+3=8,5+1=6,4+7=11..so in this way the final answer is 1+2=3.


14. 23, 6, 53, 15,96, 54, 18______

a) 18

b) 10

c) 8

d) 0


Answer:c) 8

Explanation:Here the pattern to get next number is 2*3=6,5*3=15,9*6=54.so in this way the final answer is 1*8=8.


15. 15)2515, 13, 6251, 14, 1250, 8, 4256, ______

a) 15

b) 17

c) 19

d) 18


Answer:b) 17

Explanation:Here the pattern to get next number is 2+5+1+5=13, 6+2+5+1=14....
So in this way the final answer is 4+2+5+6=17.


16. 4664,20, 5665, 22, 3883, 22, 1661,______

a) 12

b) 16

c) 18

d) 14


Answer:d) 14

Explanation:Here the pattern to get next number is 4+6+6+4=20, 5+6+6+5=22....
So in this way the final answer is 1+6+6+1=14.


17. 1, 1, 2, 6, 24, 120, ______

a)600

b)720

c) 500

d)625


Answer:b) 720

Explanation:The difference between terms are multiplied by 1*2*3*4*5*6 order. So the last term is 120*6=720


18. 625/3,125/3, 25/3, 5/3, 1/3,______

a) 1/15

b) 2/15

c) 1/3

d) 5/3


Answer:a) 1/15

Explanation:The difference between each term is 1/5.So the answer is 1/3*1/5=1/15.


19. 5, 10, 30, 60, 180, 360,______, 2160

a) 1800

b) 720

c) 740

d) 1080


Answer:d) 1080

Explanation:Here the pattern is 5*2=10, 10*3=30, 30*2=60, 60*3=180. So the answer is 360*3=1080.


20. 4, 4, 8, 24, 96, 480, ______

a) 2800

b) 2660

c) 2880

d) 2884


Answer:c) 2880

Explanation:The difference between terms is multiply by 1*2*3*4*5*6. So the answer is 480*6=2880.