Menu


Exercise 1

1) Find the number of divisors of 21600?
A) 72
B) 80
C) 56
D) None

Answer:A) 72

Explanation:

2) Find the number even factors of 240?
A) 24
B) 18
C) 16
D) None

Answer:C) 16

Explanation:

3) In how many ways can a number 6084 be written as a product of 2 different factors [Amcat]
A) 28
B) 27
C) 14
D) 13

Answer:C)14

Explanation:

4) Find the number of prime factors in the given expression 3342 x 388 x 5110 ?
A) 5
B) 6
C) 3
D) None of these

Answer:A) 5

Explanation:

5) Find the number of prime factors in the given expression 221 x 774 x 578 x 5510 ?
A) 4
B) 5
C) 6
D) None of these

Answer:C) 6

Explanation:

6) Find the highest power of 5 in 127 ! ?
A) 30
B) 31
C) 32
D) None of these

Answer:B) 31

Explanation:

7) What is the greatest positive power of 5 that divides 30 ! exactly?
A) 7
B) 6
C) 3
D) 4

Answer:A) 7

Explanation:

8) If 155 ! is divisible by 5n, then find the maximum value of n. ?
A) 34
B) 33
C) 35
D) 38

Answer:D) 38

Explanation:

9) Find the number of zeros in the following product 1212 x 1313 x 1515 x 1616 x 2020 ?
A) 15
B) 35
C) 20
D) 19

Answer:B) 35

Explanation:

10) Find the number of zeros in the following product 11 x 22 x 33 .......x 50 50?
A) 300
B) 350
C) 100
D) None of these

Answer:B) 350

Explanation:







Subscribe with us to get latest topic update






Choose a Language



Connection failed: SQLSTATE[28000] [1045] Access denied for user 'studentdb'@'localhost' (using password: YES)

Subscribe